Projection Mapping

Brendator, u službi virtuelne stvarnosti, na inovativan način informiše, promoviše i brendira. Digitalizovana ljudska figura predstavljena je kroz jedinstven spoj video i audio materijala kreirajući 3D efekat. Subjektivni doživljaj animiranog sadržaja je u potpunosti realističan.

Zbog izuzetne vizuelne dinamike, posmatraču postaje okupirana pažnja takvom digitalnom porukom. Ovaj sistem interaktivnog marketinga je primenljiv za potrebe promocije svih delatnosti/brendova. Brendator predstavlja 10 puta efektiniji princip brendiranja u poređenju sa ostalim promotivnim kampanjama. Statistike navode da zainteresovanost za brend, koji se istakne ovim metodom bendiranja, dostiže prihode i preko 75%. WOW efekat je zagarantovan.

Robotika

Edukativni mobilni robot, projekat koji su osmislili i realizovali studenti MEF fakulteta, namenjen je za učenje: hardvera, softvera,elektronike, robotike, računarskih mreža i komunikacije. Komunikacija sa robotom obavlja se putem mreže, što čini da je robot nezavisan u odnosu na računar gde se programira ali izvršava program na koji je podešen. Programski jezik koji se koristi za programiranje je Python.

Višestruka primena ovog robota i njegova vrednost u nastavnom procesu i edukaciji zasnovana je na  njegovoj osnovnoj konstrukciji koja može da posluži za pisanje programa na bilo kom nivou znanja programiranja, te ga to čini primenjivim na svim nivoima obrazovanja. Program može da bude najjednostavniji (u smislu zadavanja komandi putem konzole) ili kompleksan (u smislu da se robot kontroliše putem interfejsa koji se nalazi negde na serveru, obavlja zadatke i svoj rezultat objavi na društvenoj mreži, na primer twitter).